Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Personel ve Müşteri Yönetimi Bölüm Kuralları
Exclamation 
Personel ve Müşteri Yönetimi Bölüm Kuralları

Çalışan takibi, vardiya düzeni, müşteri şikayetleri ve işletme içi kurallar için geçerlidir.

Merhaba değerli üyeler,

Bu bölüm; internet kafelerde personel yönetimi, çalışan takibi, vardiya planlaması, müşteri ilişkileri, müşteri şikayetleri ve işletme içi kurallar hakkında bilgi paylaşımı yapmak amacıyla oluşturulmuştur.

Bölüm düzeninin korunması, sağlıklı fikir alışverişi yapılması ve işletme tecrübelerinin faydalı şekilde paylaşılması için aşağıdaki kurallara uyulması gerekmektedir.

1. Konu Açma Kuralları
  • Konu başlığı açık, anlaşılır ve sorunu özetleyecek şekilde yazılmalıdır.
  • “Personel sorunu”, “Müşteriyle sorun yaşadım”, “Acil yardım” gibi belirsiz başlıklar tek başına kullanılmamalıdır.
  • Konu içeriğinde yaşanan durum, işletme şartları ve istenen tavsiye net şekilde belirtilmelidir.
  • Aynı konu veya aynı sorun için tekrar tekrar konu açılmamalıdır.
  • Bölüm dışı konular yönetim tarafından uygun alana taşınabilir.

Örnek doğru başlıklar:
  • Gece vardiyasında personel takibi nasıl yapılmalı?
  • Müşteri şikayetlerini kayıt altına alma yöntemleri
  • Personelin kasa takibini nasıl kontrol ediyorsunuz?
  • İşletme içi kurallar müşterilere nasıl duyurulmalı?

2. Paylaşılabilecek Konular
  • Personel takibi ve görev dağılımı
  • Vardiya düzeni ve çalışma saatleri
  • Kasa, stok ve günlük rapor kontrolü
  • Müşteri şikayetleri ve çözüm yöntemleri
  • İşletme içi kurallar ve müşteri bilgilendirme
  • Personel eğitimi, sorumluluk paylaşımı ve disiplin
  • Müşteri memnuniyeti ve sadakat uygulamaları
  • Sorunlu müşteri veya yoğun saat yönetimi

3. Personel Paylaşımlarında Dikkat Edilecekler
  • Çalışanlara ait özel bilgiler izinsiz paylaşılmamalıdır.
  • Personel isimleri, telefon numaraları, adresleri veya kimlik bilgileri yazılmamalıdır.
  • Çalışanları hedef gösteren, küçük düşüren veya suçlayıcı ifadeler kullanılmamalıdır.
  • Yaşanan sorunlar anlatılırken kişi bilgileri gizli tutulmalıdır.
  • Personel yönetimiyle ilgili öneriler saygılı ve yasal sınırlar içinde yapılmalıdır.

4. Müşteri İlişkileri Kuralları
  • Müşteri şikayetleri paylaşılırken kişisel bilgiler gizli tutulmalıdır.
  • Kamera görüntüsü, özel konuşma, telefon numarası veya sosyal medya hesabı izinsiz paylaşılmamalıdır.
  • Müşterileri hedef gösteren, aşağılayan veya hakaret içeren paylaşımlar yasaktır.
  • Sorunlar çözüm odaklı ve işletme tecrübesi paylaşımı amacıyla anlatılmalıdır.
  • Müşteri memnuniyetini artıracak öneriler ve uygulamalar paylaşılabilir.

5. Vardiya ve Çalışan Takibi
  • Vardiya sistemi paylaşılırken çalışma saatleri ve personel sayısı belirtilmelidir.
  • Kasa teslimi, stok kontrolü, temizlik görevi ve günlük rapor süreçleri açıklanabilir.
  • Çalışan takip yöntemleri paylaşılırken gizlilik ve yasal sınırlar dikkate alınmalıdır.
  • Personeli izinsiz takip etmeye, tehdit etmeye veya baskı kurmaya yönelik öneriler yasaktır.
  • Adil, düzenli ve uygulanabilir vardiya önerileri paylaşılmalıdır.

6. İşletme İçi Kurallar
  • İşletme kuralları açık, anlaşılır ve uygulanabilir olmalıdır.
  • Müşterilere duyurulan kurallar saygılı bir dille hazırlanmalıdır.
  • Yaş sınırı, yüksek ses, yiyecek-içecek, ücretlendirme ve kullanım süresi gibi kurallar tartışılabilir.
  • Ayrımcı, hakaret içeren veya yasalara aykırı işletme kuralları önerilmemelidir.
  • Üyeler kendi işletmelerinde uyguladıkları kuralları örnek olarak paylaşabilir.

7. Hukuki ve Resmi Konular
  • Personel, çalışma saatleri, maaş, sigorta ve iş sözleşmesi gibi konularda verilen bilgiler tavsiye niteliğindedir.
  • Kesin bilgi için muhasebeci, mali müşavir, avukat veya ilgili resmi kurumlara danışılmalıdır.
  • Kayıt dışı çalışma, sigortasız personel çalıştırma veya yasa dışı uygulama önerileri yasaktır.
  • Şiddet, tehdit, baskı veya kişisel müdahale içeren öneriler paylaşılmamalıdır.

8. Üslup ve Tartışma Kuralları
  • Tüm üyeler birbirine saygılı ve seviyeli şekilde cevap vermelidir.
  • Farklı işletme yönetimi anlayışlarına saygı gösterilmelidir.
  • Eleştiriler kırıcı değil, yapıcı ve açıklayıcı şekilde yapılmalıdır.
  • Hakaret, alay, küçümseme veya kişisel saldırı yasaktır.
  • Tartışmalar kişiselleştirilmeden, çözüm odaklı yapılmalıdır.

9. Reklam ve Tanıtım Kuralları
  • Bu bölümde izinsiz reklam ve firma tanıtımı yapmak yasaktır.
  • Personel takip yazılımı, kamera sistemi, vardiya programı veya benzeri ürünlerin reklamı yönetim izni olmadan yapılamaz.
  • Ürün veya hizmet önerileri yalnızca konuya katkı sağlıyorsa paylaşılmalıdır.
  • Sürekli aynı ürün, firma veya hizmeti önermek spam olarak değerlendirilebilir.

10. Yönetim Yetkisi
  • Kurallara aykırı konular düzenlenebilir, taşınabilir veya silinebilir.
  • Hakaret, spam, reklam, gizlilik ihlali veya yasa dışı öneri içeren mesajlara işlem uygulanabilir.
  • Gerekli durumlarda kullanıcılara uyarı, geçici uzaklaştırma veya kalıcı üyelik cezası verilebilir.
  • Bölüm kuralları yönetim tarafından gerektiğinde güncellenebilir.

Bu bölüme konu açan veya mesaj yazan her üye, yukarıdaki kuralları okumuş ve kabul etmiş sayılır.

Düzenli, saygılı ve çözüm odaklı paylaşımlar dileriz.

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar:
1 Ziyaretçi

Türkçe Çeviri: MyBB, Yazılım: © 2002-2026MyBBGroup MyBB